Yağ Grubu

Son teknoloji makine parkımızda soğuk sıkım yöntemi kullanılarak, organik ve konvansiyonel yağ üretimimiz mevcuttur.

Müşterilerimizin özel ihtiyaçlarına göre private label çalışması yapabildiğimiz gibi, talebe göre kendi markalarımızın yurtiçi veya yurtdışı firmalara teminini sağlamaktayız.

Üzüm Çekirdeği Yağı

Üzüm çekirdeği yağı (üzüm yağı da denilmektedir) üzüm çekirdeğinden preslenerek elde edilmektedir. Üzüm ile şarap yapıldıktan sonra üzüm çekirdeği arta kalan üründür. Üzüm çekirdeği yağı bu üzüm çekirdeklerinden elde edilir. Bu nedenle şarap yapımı sırasında yan ürün olarak bu yağdan bol miktarda üretilebilir. Üzüm çekirdeği yağı doğal güzellik ürünü olarak da kullanılır. Ayrıca bitkisel yağlara sağlıklı bir alternatif olarak pazarlanmaktadır.

Üzüm Çekirdeği Yağı Faydaları

Üzüm çekirdeği yağı, antimikrobiyal özellikleri nedeniyle, akneleri tedavisine destek ürün olarak kullanılabilmektedir. Bu yağ, gözeneklerinize girebilecek ve akneye neden olabilecek bakterilere saldırarak cildinize etki eder. Üzüm çekirdeği yağı cildi daha yumuşak ve esnek hale getirebilir. Zira, cildinizdeki E vitamini ve C vitamininin daha verimli çalışmasına yardımcı olup cildinizi korur.

Üzüm çekirdeği yağı, proantosiyanidin adı verilen güçlü bir antioksidan bileşen içerir. Bu antioksidan, cildinizde sürekli kullanıldığında cilt tonunu eşitler. Üzüm çekirdeği yağındaki güçlü antioksidanların bir başka yararı da cildi UV ışınlarının oluşturabileceği hasardan korumasıdır.

Üzüm Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılır?

Bu yağın kozmetik ve mutfak uygulamaları dahil olmak üzere iki temel kullanım alanı vardır. Üzüm çekirdeği yağı, yaklaşık 216 °C'lik sıcaklıklarda yüksek bir dumanlanma noktasına sahiptir. Temiz, hafif tadı ve yüksek doymamış yağ içeriği sayesinde, salata sosları, mayonezler, sarımsak, biberiye veya diğer ot ya da baharatların yağ infüzyonları için kullanılabilir. Ayrıca fırınlanmış ürünlerde krep ve wafflelarda yaygın olarak kullanılır. Bu ürünlerin lezzetini korumak için üzerlerine kuru üzüm de serpiştirilebilir. Bir yiyecek olarak satın alırken, ürün üzerinde gıda çekirdeği olarak yazdığından emin olmak gerekmektedir.

Soğuk pres üzüm çekirdeği yağı, özellikle kozmetik alanı için kullanılmaktadır. Aslında, bu yağ içeriğini mağaza raflarında, güneş kremi, nemlendirici krem ve güzellikle ilgili diğer birçok bileşeni içeren ürünlerde ek bir malzeme olarak görebilirsiniz.

Uyarı: Sitemizde yer alan tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.

Tüm Hakkı Saklıdır © 2020 - Ekoart Tarım